Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kopytka z fasoli

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola 1,5 szklanki
mąka 1 szklanka
jajko 1 szt
sól
pieczarki 6 szt
karczek 3 płastry

Przepis i sposób przygotowania na: Kopytka z fasoli

Kroki postępowania

1
Fasolę mocz całą noc i gotuj do miękkości (45-60 min). Zmiel fasolę np robotem kuchennym. Dodaj jajko mąkę, zagnieć szybko i krój na kluski ulubionego formatu (u mnie prawie kopytkowe wyszły). Do wody dodaj łyżkę masła gotuj kluseczki 4-6 min.
Krok 1 - Kopytka z fasoli foto
2
Pieczarki umyj i pokrój cieniutko. Smaż na sklarowanym maśle, jak zaczną się rumienić wrzuć ostudzone kluski i przysmaż wszystko razem.
Krok 2 - Kopytka z fasoli foto
3
Karczek dopraw wcześniej i smaż na patelni teflonowej nie dodając tłuszczu, krótko po 2-4 min na jednej stronie!
Krok 3 - Kopytka z fasoli foto
4
I gotowe!:)
Krok 4 - Kopytka z fasoli foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 06.01.2012 09:24
na pewno do zrobienia w tej wersji...
Magdalena67 05.09.2011 11:48
wow, lubię kopytka, a takich jeszcze nie próbowałam
Nina7 05.09.2011 08:25
Apetyczna propozycja:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak