Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka ogórkowa z rzodkiewką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ogórek zielony 2 szt
rzodkiewka 1 pęczek
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 szt
jogurt naturalny 0,5 szklanki
szczypiorek 0,5 pęczka
sok z cytryny 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka ogórkowa z rzodkiewką

Ogórki obieramy i kroimy w plasterki. Rzodkiewki dokładnie myjemy i również kroimy w plasterki. Cebulę i szczypiorek drobno siekamy. Wszystkie składniki przekładamy do salaterki i mieszamy. Jogurt mieszamy z sokiem z cytryny, doprawiamy solą, pieprzem i cukrem. Powstałym sosem polewamy warzywa i mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak