Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab z pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
pieczarki 30 dag
por (biała część) 3 szt
cebuli 1 szt
kawałek selera
Puszka groszku zielonego konserwowego 1
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
oliwa
tymianek
majeranek
sól
przyprawa uniwersalna 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Schab z pieczarkami

Schab pokroić w paski,posypać solą, Vegetą ,majerankiem i tymiankiem.
Rozgrzać olej na patelni włożyć mięso i zrumienić, podlać wodą i dusić pod przykryciem ok.30min .
Pory pokroić w talarki,seler w paski,włożyć do rondla i dusić z pokrojonymi w cząstki pieczarkami oraz drobno posiekana cebulka około 15min.
Gdy mięso będzie już miękkie, dodać duszone jarzyny ,osaczony zielony groszek,koncentrat pomidorowy i wymieszać.Dusić pod przykryciem jeszcze ok 7min.
Ja podaje z ryżem albo kopytkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kopiko1983 17.12.2011 21:13
Super przepis! Mniam...
Aneta2604 04.11.2011 20:25
Bardzo fajny przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak