Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka duszona z porami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka wieprzowa 40 dag
por 1 szt
cebula 1 szt
mąka 4 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
ryż 2 woreczki
olej do smażenia
woda 1 szklanka
papryka czerwona 0,5 strąka

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka duszona z porami

Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie, odcedzamy. Pora oczyszczamy i kroimy w krążki. Cebulę obieramy i siekamy. Paprykę oczyszczamy z gniazda nasiennego i kroimy w kostkę. Wątróbkę myjemy, kroimy w plastry i oprószamy mąką. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy wątróbkę po ok. 5 min z obu stron. Przekładamy do garnka, zalewamy wodą i dusimy na małym ogniu do czasu aż wątróbka zmięknie.Wrzucamy pora, paprykę i cebulę i dusimy ok. 25 min. Doprawiamy do smaku. Podajemy z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak