Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielona sałatka z serem pleśniowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sałata lodowa 1 główka
niebieski ser pleśniowy 15 dag
majonez 2 łyżki
jogurt naturalny 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
winogrona zielone 15 gron
żółty ser starty 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Zielona sałatka z serem pleśniowym

Liście sałaty opłukujemy, osuszamy, rwiemy na kawałki i przekładamy do salaterki. Winogrona myjemy, osuszamy, przekrawamy na pół i usuwamy pestki. Sery kroimy w małą kostkę i razem z winogronem dodajemy do sałaty. Majonez mieszamy z jogurtem, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mieszamy i powstałym sosem polewamy sałatkę. Mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 27.03.2013 16:31
ciekawa sałata

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak