Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwiczka wieprzowa pieczona

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 0,5 kg
Sól czosnkowa jodowana Prymat 4 szczypty
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 2 szczypty
tymianek 2 szczypty
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
oliwa 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczka wieprzowa pieczona

Polędwiczkę nacieram solą, pieprzem czarnym oraz gałką muszkatołową. Odstawiam w chłodne miejsce na 1h. Następnie krótko przesmażam na rozgrzanej oliwie. Obsmażoną polędwiczkę posypuję tymiankiem, wkładam do naczynia żaroodpornego i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 200°C. Piekę ok. 20 minut. Upieczoną kroję w poprzek włókien na plastry.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 25.12.2012 16:12
Pyszności :)
Betka 17.07.2012 21:45
rewelacja;)
anulka69 29.02.2012 10:31
pyszne mięsko
BernadettaP 11.11.2011 10:59
wygląda wspaniale !
smakowita 10.09.2011 21:40
Uwielbiam takie mięsko
Kopiko1983 08.09.2011 06:28
Aż ślinka cieknie! Piękny kawał mięcha!
MAR3STA 07.09.2011 22:48
świetne i takie apetyczne
Wacław 06.09.2011 18:44
pyszne,aż ślinka leci !
1j1o1l1a1 05.09.2011 12:47
lubię chudziutkie mięsko
kejt2 05.09.2011 12:05
smakowicie wygląda!
Beatris 05.09.2011 10:34
Z chęcią wprosiłabym się na taki obiad.
agnieszka137 04.09.2011 22:31
pysznie wygląda
Jolanta_P-S 04.09.2011 19:31
bardzo lubię aromatyczną polędwicę
ben-ka 04.09.2011 19:12
pyszne mięsko!:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak