Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki schabowe II wg Heni

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
pieczarki 60 dag
cebula 1 duża
koperek 1/2 pęczka
pieprz mielony sól
Papryka słodka mielona Prymat
sos sojowy
Czosnek suszony Prymat
feta 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki schabowe II wg Heni

Mięsu umyć, osuszyć, pokroić na 10 kotletów.Kotlety rozbić nie rozrywając mięsa.Posolić, popieprzyć, posypać czosnkiem granulowanym papryką.Skropić sosem sojowym.Ułożyć jeden na drugim i zawinąć w folię spożywczą, odłożyć na 1 godź. do lodówki.
Farsz:
Cebulę pokroić w drobną kostkę.Rozgrzać olej i przysmazyć cebulę.Dołóżyć pokrojone w cienkie paski pieczarki i smażyć do całkowitego wyparowania soku. Wystudzić.Wymieszać z serem i drobno pokrojonym koperkiem.Doprawić pieprzem (z solą ostrożnie, kotlety są posolone, a feta słona). Na każdym kotlecie kłaść porcję farszu, rozsmarować i zwijać roladki.JA obwiązuję nitką. Obsmażyć na oleju z masłem, nz rumiano, podlać niewielką ilością wody i dusić ok.30 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 05.07.2015 16:17
Dla mięsożerców.
evita0007 05.09.2011 08:16
Tez lubie roladki mniam :) ale z takim nadzieniem nie próbowałam ;-)
SmacznaPyza 04.09.2011 19:32
jak ja lubię roladki! pycha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak