Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos paprykowo jogurtowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

koperek 1 pęczek
jogurt naturalny 400 ml
oliwa 1 łyżeczka
sól, pieprz do smaku
cebula 1 szt
papryka czerwona 1/2 szt
papryka zielona 1/2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sos paprykowo jogurtowy

Z papryki usunąć gniazda nasienne.
Paprykę umyć i pokroić w drobną kostkę.
Cebulę obrać, koperek posiekać, dodać do papryki.
Wymieszać warzywa z jogurtem i oliwą i doprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Fiffi 04.10.2012 23:41
fajny pomysł
angelika14 18.04.2012 18:43
pycha
Jastinka 13.10.2011 10:33
niezłe
darus 08.09.2011 11:18
super
SmacznaPyza 23.01.2011 17:48
bardzo lubię takie sosiki - pasowałby mi do pieczonych ziemniaków

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak