Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z wątróbki i ananasa z ryżem.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka cielęca 30 dag
DUŻY POR
ananas w puszce
olej 2 łyzki
masło 1 łyżka
ryż 1/2 szklanki
pęczek natki
sól
pieprz
mąka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z wątróbki i ananasa z ryżem.

Wątróbkę opłukać, osuszyć i pokroić w kostkę, oprószyć mąką. Por oczyścić, opłukać, pokroić w krążki. Kawałki ananasa osączyć, syrop zachować.
Olej rozgrzać, obsmażyć wątróbkę, dołożyć masło oraz por, smażyć jeszcze 2 minuty.
Syrop ananasowy podgrzać, rozpuścić w nim bulion i razem z kawałkami ananasa dodać do wątróbki, gotować 5 min.
Ryż wsypać do osolonego wrzątku, gotować 20 min, odcedzić i osączyć na sicie. Natkę pietruszki umyć, otrzepać z wody, posiekać i wymieszać z ryżem. Gulasz podgrzać, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z ryżem na sypko.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak