Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka do chrupania

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłko 1 szt
miękkie masło 0,5 kostki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier waniliowy 1 op
cynamon 2 łyżeczki
płatki jęczmienne 2 szklanki
miód 2 łyżki
mąka 1 szklanka
rodzynki 1 szklanka
płatki migdałowe 1 garść
siemię lniane 1 garść
pestki słonecznika łuskane garść
orzechy 1 rozdrobnione
pestki dyni 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka do chrupania

Jabłko obieramy i ścieramy na tarce. Rodzynki namaczamy w letniej wodzie i po 20 min dokładnie odsączamy.Wszystkie składniki dokładnie mieszamy aż powstanie zwarta masa. Łyżką moczoną w wodzie nabieramy porcje masy i kładziemy na blaszce wyłożonej pergaminem. Pieczemy przez ok. 15 min w piekarniku nagrzanym do 160 stopni C. Do urozmaicenia do części masy możemy dodać kakao.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 21.11.2011 12:47
pyszne i zdrowa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak