Cielęcina duszona z jarzynami

Cielęcina duszona z jarzynami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    1 łyżki
  • cebula

    1 szt
  • ziemniaki

    10 szt
  • marchew

    4 szt
  • pietruszka

    3 szt
  • seler

    1 szt
  • fasolka szparagowa

    1 garść
  • mąka

    1 łyżka
  • bulion

    2 szklanki
  • śmietana

    0,5 szklanki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • cielęcina bez kości

    1 z udźca
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cielęcinę myjemy, kroimy w poprzek włókien na plastry, lekko rozbijamy i przesmażamy na tłuszczu, oprószając solą, pieprzem i mąką. Następnie mięso układamy w garnku, zalewamy rosołem i dusimy na małym ogniu. Fasolkę szparagową oczyszczamy, odcinamy końcówki, kroimy na mniejsze kawałki i gotujemy w lekko osolonej wodzie, odcedzamy.Pozostałe warzywa obieramy, oczyszczamy, kroimy w plasterki, obsmażamy na łyżce masła i dodajemy do mięsa. Wszystko dusimy do miękkości a na koniec dodajemy fasolkę i wlewamy śmietanę.Delikatnie mieszamy i doprawiamy do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat