Przepis i sposób przygotowania na: szarlotka na drożdżach
Piec w 180 C przez ok 50 min aż boki będą lekko odstawać od formy.
Szarlotka smakuje jeszcze lepiej z dodatkiem lodów lub bitej śmietany.
mąka | 2 szklanki |
cukier puder | 3,4 szklanki |
jajko | 2 szt |
masło | 1,5 kostki |
cukier waniliowy | 1 szt |
drożdże | 2 dag |
oliwa | 1 łyżka |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
sól | szczypta |
cukier | 1 łyżka |
cytrynka | 1 szt |
Cynamon mielony Prymat | 0,5 łyżeczki |
jabłko kwaśne | 5 kilka szt. |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: