Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

niedzielny rosół

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udko z kurczaka 1 szt
szponder 20 dag
marchewka 2 szt
cebula 1 szt
pietruszka 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: niedzielny rosół

Mięso myjemy i gotujemy w ok 1,5 litrze wody.Dodając obraną i umytą jarzynę.Cebule opiekamy nad palnikiem i dodajemy do gotującego się rosołku doprawiając.Makaron cienkie nitki gotujemy w osolonej wodzie.Na talerz wykładamy makaron podrobioną jarzynę oraz obrane mięso,całość zalewamy rosołkiem doprawiając według uznania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anja3107 29.12.2011 12:56
pyszny rosołek
junox 13.12.2011 16:12
pyszny ,taki lubię
IZABELA29 24.10.2011 10:10
wczoraj obecny
Grazyna0211 12.10.2011 10:30
moja ulubiona zupa!
Seba 03.10.2011 09:58
smaczny
Pacia 20.09.2011 14:23
pycha
PaniMISIOWA 20.09.2011 11:58
smaczny
Tika4444 18.09.2011 17:03
apetyczny rosołek
rzenia15 17.09.2011 20:58
dla mnie pycha
smakoszek 09.09.2011 16:36
pyszny ten rosołek
barbara11561 05.09.2011 10:31
Pyza Smaczna chyba nie czyta dokładnie przepisów.Podrobiona jarzynka dla mnie oznacza pokrojoną ugotowaną jarzynę a nie ziarenka smaku,o których w przepisie nie ma słowa. Rosół znakomity..
ben-ka 05.09.2011 09:28
rosołek to ja lubię,a najbardziej taki mieszany wołowo-drobiowy
SmacznaPyza 04.09.2011 19:35
przyprawa w płynie, ziarenka smaku....nie dla mnie taki sztuczny rosół

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak