Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski ziemniaczane

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki sypkie 1 kg
mąka 200 gram
mąka ziemniaczana 4 łyżki
jajko 3 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 6 łyżek
masło 4 lyzki
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski ziemniaczane

Ziemniaki myjemy , obieramy i gotujemy w osolonej wodzie. Nastepnie ziemniaki odcedzamy, przeciskamy przez praske i odstawiamy do wystygnięcia.cebulę obieramy kroimy w kostkę podsmażamy na masełku. Dodajemy do ziemniaków już zimnych cebulkę , mąkę i jajka, doprawiamy do smaku, wyrabiamy ciasto , Formujemy małe kuleczki i gotujemy w osolonej wodzie ok 3 minuty. Na maśle podsmażamy bulkę tarta i podajemy kluski polane masłem z bułka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewaa 19.07.2012 19:22
super
Ewelina47 20.11.2011 10:02
pysznie wyglądają
Lidia6 20.10.2011 10:46
pyszne
kriso 05.09.2011 18:47
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak