Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki dla jarosza

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 1 szt
papryka zielona 1 szt
papryka żółta 1 szt
cebula dymka ze szczypiorkiem 3 szt
brokuł 1 szt
oliwa 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
bakłażan 1 szt
cukinia 2 szt
kalarepa 1 mała szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki dla jarosza

Wszystkie warzywa myjemy i osuszamy. Z papryk usuwamy gniazda nasienne a miąższ kroimy na równe kawałki. Cukinie i bakłażana kroimy w plasterki /bez obierania/. Cebule obieramy i również kroimy w plasterki. Kalarepy obieramy i kroimy na niewielkie kawałki.Brokuła dzielimy na różyczki. Kawałki warzyw na przemian nabijamy na namoczone drewniane patyczki do szaszłyków. Gotowe szaszłyki skrapiamy oliwą , oprószamy solą i pieprzem i grillujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak