Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki rybne z farszem grzybowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 10 dag
cebula 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
białe wino 1 szklanka
śmietana kremówka 1 szklanka
sok z cytryny 4 łyżki
filet z dorsza 4 szt
estragon 2 łyżeczki
grzyby suszone 3 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki rybne z farszem grzybowym

Grzyby namaczamy w letniej wodzie i odstawiamy na pół godziny. Następnie odsączamy i drobno siekamy. Cebulę obieramy i kroimy w małą kosteczkę. W rondlu rozgrzewamy połowę masła i podsmażamy na nim cebulę i grzyby. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Filety rybne rozmrażamy i osuszamy. Na każdym filecie układamy porcję farszu grzybowo cebulowego i zwijamy w rulonik, spinamy wykałaczką lub igła do mięsa. Roladki układamy w płaskim naczyniu żaroodpornym. Zalewamy białym winem, posypujemy wiórkami zimnego masła, suszonym estragonem, oprószamy solą i pieprzem. Naczynie przykrywamy folią aluminiową i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i pieczemy ok. 35 min. Po tym czasie roladki wyjmujemy z formy a do pozostałego w naczyniu sosu dodajemy śmietanę, sok z cytryny, doprawiamy do smaku i mieszamy. Roladki polewamy sosem.Danie pysznie smakuje z gotowanymi brokułami i marchewką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania67 09.01.2012 21:26
Napewno zrobie- ciekawa jestem tego polaczenia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak