Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki ziemniaczane z keczupem i czosnkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
jajko 2 szt
mąka 3 łyżki
pieprz do smaku
sól do smaku
czosnek 5 ząbków
keczup 3 łyżki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Placki ziemniaczane z keczupem i czosnkiem

Ziemniaki obieramy, myjemy, ścieramy na tarce o małych otworach i odlewamy nadmiar płynu. Wbijamy jajka i wsypujemy mąkę. Czosnek drobno siekamy lub przeciskamy przez praskę i ucieramy z keczupem a następnie dodajemy do masy ziemniaczanej. Mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Jeśli masa jest zbyt rzadka dosypujemy mąkę. Na patelni rozgrzewamy dwie łyżki oleju i wkładamy porcje masy ziemniaczanej. Smażymy po ok. 4 min z każdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ONY_za_kare 14.05.2013 15:17
uwielbiam placki ziemniaczane
Margo1 12.04.2013 09:06
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak