Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tradycyjna babka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 szt.
cukier 3/4 szkl.
mąka 3/4 szkl.
mąka ziemniaczana 3/4 szkl.
margaryna 1/2 kost.
mleko 1/2 szkl.
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
aromat cytrynowy
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: tradycyjna babka

margarynę utrzeć z cukrem do białości stopniowo dodawać po jednym jajku cały czas ucierając,dodać obie mąki,proszek do pieczenia,aromat cytrynowy jeśli bądzie to cytryna to sparzyć ją otrzeć skórkę i dodać do ciasta razem z sokiem wymieszać aby ciasto miało jednolitą konsystencję stopniowo dolewać mleko na koniec wylać ciasto do foremki keksowej i upiec w temp.180st.ok.40-45min.po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 26.12.2013 09:50
robię podobnie, jest rewelacyjna
Seba 09.12.2013 08:35
bardzo smaczna
Wafelek2601 12.03.2013 16:07
Taką lubię
Justyna/Dzastus 24.01.2013 10:39
prosta i smaczna
Motorek 21.10.2011 10:50
taka jest najlepsza
wiola28a 26.09.2011 17:49
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak