Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marmolada z borówek na białym winie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

borówki 1 kg
cukier 50 dag
półsłodkie białe wino 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Marmolada z borówek na białym winie

Dojrzałe borówki, przebieramy, opłukujemy, rozgniatamy drewnianą łyżką, przekładamy do rondla i gotujemy na małym ogniu 0k. 20 min, często mieszając. kiedy owoce puszczą sok i zmiękną dodajemy cukier i wlewamy białe wino. Gotujemy do czasu aż marmolada się zagęści. Gorącą marmoladę przekładamy do słoików, zakręcamy i studzimy pod kocem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak