Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

żurawina z gruszkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żurawina 1 kg
gruszki 75 dag
cukier 30 dag
skórka z pomarańczy do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: żurawina z gruszkami

żurawiny opłucz ,osusz.Z 1/2 szklanki wody i cukru ugotuj gęsty syrop,gruszki umyj obierz, pokrój w plasterki,włóż do syropu i gotuj na małym ogniu,wsyp żurawinę i skórkę z pomarańczy, gotuj jeszcze 10 minut,gorącą masę przekładaj do słoików zakręć denkami i odwróć do góry dnem

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak