Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

brukselka duszona w sosie pomidorowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brukselka 60 dkg
pomidory 60 dkg
cebula 1 szt
ketchup pikantny 1/2 łyżki
Rozmaryn suszony Prymat 1 łyżeczka
masło 1 łyżka
oliwa 1 łyżka
sól
pieprz
cukier szczypta
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: brukselka duszona w sosie pomidorowym

Umytą i obraną brukselką gotujemy z dodatkiem soli i cukru i odcedzamy.Pomidory sparzamy obieramy ze skórki i kroimy na cząstki.Cebulę obieramy i drobno kroimy i dusimy na maśle i oliwie,dodajemy pomidory i i dusimy razem kilka minut dodajemy ketchup doprawiamy do smaku solą pieprzem i drobno pokruszonym liściem laurowym i rozmarynem.Mieszamy z brukselką i chwilę dusimy razem.Przed podaniem posypujemy parmezanem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anemon 04.09.2011 06:56
Dla mnie nowy sposób na brukselkę, wart zrobienia.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak