Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Delikatne babeczki orzechowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 2 szklanki
cukier 0,5 szklanki
żółtko jajek 2 sztuki
śmietana 2 łyżki
margaryna Kasia 0,5 kostki
cukier waniliowy
Nadzienie:
białko 4 sztuki
kapuczino orzechowe 2 łyżki
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Delikatne babeczki orzechowe

Ciasto zagniatamy. Nasmarowane tłuszczem foremki wykładamy ciastek i podpiekamy w temperaturze 180 stopni ok. 10 minut. Białka ubijamy z odrobiną soli, następnie dodajemy cappuchino, dokładnie miksujemy i nakładamy na podpieczone babeczki. Podpiekamy w temperaturze 150 stopni przez 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Misiek1 04.09.2011 12:24
Pychota!
gosia47-47 03.09.2011 21:03
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak