Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kokosowe babeczki z winogronem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
cukier 0,5 szklanki
żółtko jajek 2 sztuki
śmietana 1 łyżka
margaryna Kasia 0,5 kostki
cukier waniliowy
wiórka kokosowe 6 łyżek
Nadzienie:
żółtko jajek 2 sztuki
winogrona kilka sztuk
serek homogenizowany 2 (straciatelle)

Przepis i sposób przygotowania na: Kokosowe babeczki z winogronem

Składniki na ciasto zagniatamy. Foremki na babeczki smarujemy tłuszczem, ciasto cienko wałkujemy i wykrawamy krążki a następnie wykładamy nimi foremki na babeczki. Dno babeczek nakłuwamy widelcem i podpiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 10 minut, następnie wyjmujemy z foremek. Serki homogenizowane miksujemy z żółtkami i wykładamy do podpieczonych babeczek. Na środku każdej babeczki kładziemy winogrono. Podpiekamy w piekarniku nagrzanym do 150 stopni przez 15 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak