Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka warzywna z pieczarkami i ryżem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 10 dag
papryka 3 strąki
pomidory 30 dag
groszek konserwowy 1 puszka
cebula 1 sztuka
pieczarki 10 dag
koperek 1 pęczek
sok z cytryny 1
pieprz
sól
oliwa 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka warzywna z pieczarkami i ryżem

Ryż ugotować na sypko. Warzywa umyć, groszek osaczyć z zalewy. Paprykę przekroić wzdłuż na połówki, usunąć gniazda nasienne, a miąższ po¬kroić w krótkie cienkie słupki, pomidory - w grubą kostkę. Cebulę posiekać, podsmażyć na oleju. Pieczarki oczyścić, małe pokroić na ćwiartki, większe drobniej, po czym zrumienić na patelni. Wszystkie składniki sałatki starannie wymieszać z resztkami tłuszczu, przy¬prawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryną. Przed podaniem posypać sałatkę posiekanym koperkiem. Podawać jako przekąskę lub osobne danie kolacyjne.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 23.12.2011 08:54
polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak