Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp smażony

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karp 1 szt
sok z 1 cytryny
sól i pieprz do smaku
mąka do obtaczania
masło 1 kostka
oliwa 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Karp smażony

Karpia wypatroszyć, pokroić w dzwonki, umyć.
Skropić sokiem z cytryny, posolić i popieprzyć.
Każdy kawałek karpia obtoczyć w mące i usmażyć na rozgrzanym maśle z oliwą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 30.06.2011 08:34
jem tylko raz w roku:)
wolochski 26.05.2011 21:26
super
Zoso 26.10.2010 22:14
Troche inny przepis niż nasz wigilijny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak