Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka na grilla

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1/4 główki
marchewka 1 sztuka
seler kawałek
cebula 1 sztuka
kukurydza 1 puszka
papryka czerwona 1 sztuka
pietruszka zielona 1/2 pęczka
szczypiorek 1/2 pęczka
kopere 4-5 gałązek
sól 1 łyżka
cukier 1 łyżka
pieprz czarny 1 łyżeczka
ocet winny 3 łyżki
kapusta pekińska 1/2 główki

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka na grilla

Kapustę, marchew, selera, paprykę ścieram na tarce jarzynowej do dużej miski, dodaję odsączoną kukurydzę i posiekaną cebulę, dokładnie mieszam.
Szczypiorek, koperek natkę siekam niezbyt drobno, dodaję razem ze składnikami sosu (ale bez oleju!) do surówki, mieszam delikatnie, odstawiam na kilka minut, próbuję, doprawiam, dodaję oleju, jeszcze raz mieszam, przekładam do zamykanego pojemnika.

Surówka jest niezwykle prosta w przygotowaniu, robię ją bezpośrednio przed wyjściem, tak żeby po drodze się przegryzła. Wszystkim smakuje i jest doskonałym dodatkiem do grillowanych mięs i kiełbas.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda60 05.09.2011 22:22
apetyczna
Magda60 05.09.2011 22:22
apetyczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak