Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babeczki z malinową nutą

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto:
mąki 2 szklanki
cukru 0,5 szklanki
żółtko jajek 4
margaryny Kasii 150 g
Krem:
kremówka 200 ml
malin 150 g
jeżyn 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: babeczki z malinową nutą

Kroki postępowania

1
Z margaryny Kasii, mąki, cukru i żółtek zagniatamy ciasto.
Krok 1 - babeczki z malinową nutą foto
2
Ciasto wkładamy na 30 min do lodówki. Nastepnie foremki samrujemy Kasią i obsypujemy mąką. Wyklejamy ciastem i pieczemy 15 min w 180 stopniach.
Krok 2 - babeczki z malinową nutą foto
3
Kremówkę ubijamy na sztywną pianę, wrzucamy ok 15 malin i rozgniatamy widelcem. Mieszamy, taką śmietanę nakładamy na babeczki.
Krok 3 - babeczki z malinową nutą foto
4
Dekorujemy owocami.
Krok 4 - babeczki z malinową nutą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

edyta44 11.06.2012 12:46
apetyczne
forgielka 30.03.2012 07:40
super
IlonaAlbertos 02.03.2012 12:55
Szybkie w przygotowaniu i bardzo smaczne. Lubię takie babeczki.
Iwusia 04.09.2011 21:09
ale pyszne
Anna146 04.09.2011 08:49
zjadłabym taki deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak