Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Omlet z chleba razowego

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 4 łyżki
cebule 2
starty ser 5 łyżek
posiekany szczypiorek 3 łyżki
sól
pieprz
sok z cytryny
wędlina 5 dag
natka pietruszki 3 łyżki
chleb czerstwy 1 bochenek

Przepis i sposób przygotowania na: Omlet z chleba razowego

Kromki chleba i wędlinę pokroić w kostkę. Na dużej patelni stopić masło, wrzucić wędliny i chleb, chwilę smażyć, mieszając. Rozbełtać jaja z mlekiem, solą i pieprzem. Wlać na patelnię, dokładnie wmieszać. Smażyć na małym ogniu kilka minut. Posypać zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

szyba 03.09.2011 17:55
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak