Gazpacho, czyli hiszpański chłodnik z pomidorów

odc. 3 Mój przepis na

Gazpacho, czyli hiszpański chłodnik z pomidorów

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidor

    1 kg
  • cebula

    1 szt
  • zielona papryka

    1 szt
  • ogórek

    1 szt
  • czosnek

    2 ząbki
  • ocet winny

    3 łyżeczki
  • kumin

    1 szczypta
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz biały mielony

    1 szczypta
  • oliwa z oliwek

    0,5 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pomidory sparzyć i obrać ze skórki. Wszystkie warzywa pokroić i zmiksować w blenderze, dodając ocet winny, sól, biały pieprz i kumin. Pod koniec miksowania, nie wyłączając blendera, dodać oliwę z oliwek. Po zmiksowaniu chłodnik przecedzić przez sito. Gazpacho podawać w miseczkach. Dodatkowo w osobnych miseczkach należy podawać drobno pokrojone warzywa (pomidory, cebulę, paprykę, ogórka) tak, aby każdy mógł wybrać jarzyny wedle własnych upodobań.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (31)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Klausia

29.06.2016 22:04
ciekawe czy mi posmakuje

asiatok

27.06.2016 23:09
fajna, lekka zupka na upały

Krista

10.02.2014 23:34
Pieknie prezentuje sie na zdjeciu :)

Cikakameku

30.07.2012 18:26
pyszne

Joanna46

03.03.2012 15:29
Jadłam takie samo w Alicante.

Ewa/kalapurtka

26.11.2011 19:39
fajne

Magdalena67

31.10.2011 21:37
Rewelacja

novita26

06.10.2011 08:21
mnaim

mala2021

20.07.2011 11:10
bardzo smacze

Adamorek

25.03.2011 14:26
rewelacyjnie podana

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat