Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szwajcarska zapiekanka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron 40 dag
wędlina 30 dag
mało
sól
pieprz
śmietana 1 szklanka
jaja 2
ser wędzony 3 (starty)

Przepis i sposób przygotowania na: Szwajcarska zapiekanka

Ugotować makaron al dente, odcedzić, przelać zimną wodą. Wędliny pokroić w cienkie paski, wymieszać z makaronem. Żaroodporne naczynie wysmarować masłem, wyłożyć makaronem. Śmietanę rozbełtać z jajem, solą i pieprzem, polać makaron, posypać serem, wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiekać 25 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak