Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spód do tarty

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 20 dag
masło 10 dag
jajko
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Spód do tarty

Mąkę przesiać do miski, dodać zimne masło i sól, siekać nożem, aż powstaną grudki. Wbić jajo i ciasto dobrze wyrobić. Uformować w kulę, owinąć folią, wstawić do lodówki na 30 min. Po wyjęciu rozwałkować na posypanej mąką stolnicy i przełożyć do foremki, wylepić również jej brzegi. Ciasto nakłuć widelcem i podpiec w gorącym piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak