Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto na pierogi

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 3,5 szklanki
jajko
sól
woda 3/4 (wrząca)

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto na pierogi

Mąkę przesiać na stolnicę, posolić, w kopczyku zrobić wgłębienie, wlać wodę. Kiedy przestygnie, dodać jajo i zagnieść elastyczne ciasto. Uformować je w kulę, przykryć ściereczką i odstawić na 30 min. Podzielić na 4 części, wyjmować spod przykrycia po kolei. Każdą część cienko rozwałkować, wykroić kółka, nałożyć farsz i zlepić brzegi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak