Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

schabowy po kowalsku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 500 g
jajko 2
Bułka tarta klasyczna Prymat 50 g
żółty ser 200 g
pieczarki 150 g
cebula 1
pieprz
frytki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: schabowy po kowalsku

Kroki postępowania

1
Schabowe rozbijamy na kotlety.
Krok 1 - schabowy po kowalsku foto
2
Przyprawiamy pieprzem i solą z obu stron.
Krok 2 - schabowy po kowalsku foto
3
Maczamy w jajaku i bułce tartej. Smażymy z obu stron.
Krok 3 - schabowy po kowalsku foto
4
Na patelni smażymy pokrojoną cebulke wraz z pieczarkami. Następnie układamy na schabowych, posypujemy startym serem i zapiekamy piekarniku ok 5 min. Polewamy ketchupem. Podajemy z frytkami.
Krok 4 - schabowy po kowalsku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelina63 27.09.2011 12:21
pysznie ten schabowy wygląda
rjustysia 03.09.2011 19:12
To jest super! Zrobię na pewno!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak