Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Owsianka z musem borówkowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

otręby pszenne 2 łyżka
mleko 1/2 szklanka
borówki
sok z cytryny
skrobia ziemniaczana 1 łyżeczka
płatki owsiane górskie łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Owsianka z musem borówkowym

Płatki i otręby wsypujemy do garnuszka i zalewamy wrzątkiem. Odstawiamy na jakieś 5 minut, czekamy aż napęcznieją. Dolewamy mleko i gotujemy na małym ogniu, często mieszając aż wszystko zgęstnieje.

W tym czasie borówki wkładamy do garnuszka, dodajemy cukier i sok z cytryny. Chwilę gotujemy. W szklance rozrabiamy skrobię w odrobinie wody. Powstałą zawiesinę wlewamy do owoców i intensywnie mieszamy. Ściągamy z ognia.

Ugotowaną owsiankę wlewamy do miseczki i dekorujemy powstałym musem :)

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak