Ryz na maśle

Ryz na maśle

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    2 łyżki
  • ryż

    1 szklanka
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W rondlu roztapiamy masło,
wsypujemy ryż ,musi sie zeszklić.
Dodajemy wodę solimy i pod przykryciem
dusimy ryż do miękkości.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Margo1

31.05.2013 10:03
podoba mi się

ika1

02.09.2012 21:09
też tak zrobię

Allice

01.01.2011 12:22
smaczny dodatek do drobiu :)

misia53

30.10.2010 22:20
Też tak nie robiłam ale czytałam,że to dobry sposób.

noculos

13.08.2010 15:16
ja gotuje troszke inaczej, ale i tak musze wyprobowac

gacopierz23

09.07.2010 20:32
ja gotuje na mleku

Kate131

07.07.2010 08:33
tez tak gotuję ryż.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat