Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryz na maśle

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

masło 2 łyżki
ryż 1 szklanka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Ryz na maśle

W rondlu roztapiamy masło,
wsypujemy ryż ,musi sie zeszklić.
Dodajemy wodę solimy i pod przykryciem
dusimy ryż do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 31.05.2013 10:03
podoba mi się
ika1 02.09.2012 21:09
też tak zrobię
Allice 01.01.2011 12:22
smaczny dodatek do drobiu :)
misia53 30.10.2010 22:20
Też tak nie robiłam ale czytałam,że to dobry sposób.
noculos 13.08.2010 15:16
ja gotuje troszke inaczej, ale i tak musze wyprobowac
gacopierz23 09.07.2010 20:32
ja gotuje na mleku
Kate131 07.07.2010 08:33
tez tak gotuję ryż.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak