Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szalotki z rodzynkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebulki szalotki 1/2 kg
rodzynki garść
miód 1 łyżka
miód pitny 1/4 szklanki
sok z cytryny 2 łyżki
sól
pieprz
Zioła prowansalskie suszone Prymat 2 łyżeczki
oliwa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: szalotki z rodzynkami

Obrane małe cebulki obsmażamy na rozgrzanej oliwie doprawiamy solą i pieprzem i ziołami,następnie wlewamy cztery łyżki wody i dusimy na małym ogniu przez 10 min,następnie dodajemy rodzynki,miód,miód pitny,sok z cytryny i dusimy jeszcze 10 min lekko przykryte aby sos stał się zawiesisty a cebulki szkliste i miękkie wtedy podzielą się na połówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 28.11.2011 00:09
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak