Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogaliki z marmoladą różaną

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
masło 1/2 kostki
żółtko jajek 3 sztuki
białko 1 sztuka
mleko 50 ml
cukier 6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki z marmoladą różaną

Masło rozpuścić,jajka utrzeć z cukrem i dodać do mąki.Podgrzać mleko,rozpuścić drożdże z cukrem i dodać do mąki.Wyrobić ciasto aż będzie odchodzić od brzegów naczynia.Przykryć ścierką do wyrośnięcia.Ciasto rozwałkować i pokroić na trójkąty.Na środku każdego kładziemy łyżeczkę marmolady i zwijamy rogaliki.Układamy na natłuszczonej blasze i odstawiamy do wyrośnięcia.Białko ubijamy widelcem i smarujemy rogaliki.Pieczemy 30 minut w temp.200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 19.06.2013 10:07
pycha i z moją ulubiona marmoladą
Stenka 28.10.2011 21:07
konfiture różaną mam, pora robic rogaliki
madzialena19 15.10.2011 12:04
smaczne
Kate131 18.07.2011 08:36
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak