Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mazurek na waflu

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 szklanka
cukier 1 szklanka
jajko 5 szt
orzechy 5 dkg
rodzynki 10 dkg
Skórka pomarańczowa kandyzowan 10 dkg
wafle tortowe
lukier
białko 1 szt
cukier puder 3/4 szklanki
sok z cytryny 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: mazurek na waflu

Na blachę kładziemy wafle tak żeby przykryły całą powierzchnię formy.Żółtka ucieramy z cukrem i dwoma łyżkami zimnej wody a z białek ubijamy sztywną pianę a orzechy mieszamy z mąką.Wszystkie składniki mieszamy po czym wykładamy na fafle i równo smarujemy.Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy na złoty kolor.Po wyjęciu smarujemy lukrem zrobionym z utartego z cukrem białka i soku cytrynowego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jeta72 10.02.2012 20:04
smaczny!!!
Krystyna32 28.11.2011 00:10
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak