Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kakaowo-kokosowe ciasto z jabłkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 3 sztuki
sól szczypta
cukier puder 1 szklanka
wiórka kokosowe 1 szklanka
mąka 1 czubata szklanka
woda 100 ml
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier waniliowy 2 łyżeczki
kakao 1 czubata łyżka
jabłka 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Kakaowo-kokosowe ciasto z jabłkami

Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę a następnie dodajemy resztę składników (oprócz jabłek) i dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Dno tortownicy wykładamy papierem i razem z brzegami smarujemy margaryną, wylewamy ciasto i kilka razy upuszczamy z niewielkiej wysokości na blat by bąbelki powietrza wydostały się na zewnątrz. Jabłka obieramy, kroimy na mniejsze kawałki i układamy na wierzchu ciasta. Pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez 20 minut. Po upłynięciu czasu wyłączamy piekarnik i zostawiamy w nim ciasto jeszcze przez 5 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 21.12.2011 16:39
super
kriso 04.09.2011 17:09
fajny przepis
przejs 04.09.2011 10:23
tak,wygląda pięknie
patusia 02.09.2011 23:27
Wygląda bardzo apetycznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak