Galaretki drobiowe z brzoskwinią :

Galaretki drobiowe z brzoskwinią :

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kilka plasterków gotowanej marchewki

  • 1,5 łyżeczki żelatyny,3 łyżki przegotowanej , zimnej wody

  • bulion drobiowy

    1 szklanka
  • syrop brzoskwiniowy

    1/4 szklanki
  • brzoskwinie w puszce

    1 brzoskwinia
  • drób

    1 szklanka ugotowanego mięsa
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żelatynę namoczyć w 3 łyżkach zimnej przegotowanej wody .Bulion i syrop od brzoskwiń podgrzać i rozpuścić w nim namoczoną żelatynę . Mięso ułożyć w filiżankach przekładając plasterkami brzoskwini z syropu i gotowanej marchewki . Zalać bulionem z sokiem i żelatyną . Zostawić do ostygnięcia . Wstawić do lodówki by galaretki zakrzepły.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Agnieszka/picola

20.11.2011 18:37
dobre

magical66

21.05.2011 23:22
ciekawe jak smakuje to połączenie

Mariposas

03.02.2011 20:55
Bardzo lubię takie galaretki

Emilia22

26.09.2010 10:03
fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat