Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos śmietanowo - grzybowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula
śmietana 1/4 szklanki
masło 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat
jałowiec kilka ziaren
ziele angielskie
pieprz
cukier
pieprz mielony
sól
grzyby suszone 2 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Sos śmietanowo - grzybowy

Grzyby umyć, namoczyć i ugotować z dodatkiem obranej cebuli, liścia laurowego oraz ziaren ziela angielskiego, jałowca i pieprzu, Miękkie osączyć i pokroić w paski. Masło rozpuścić, pokroić z mąką i rozprowadzić zimnym wywarem. Podgrzewać, mieszając, a gdy sos już zgęstnieje, włożyć do niego grzyby i wlać śmietanę. Doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak