Rogaliki z kremem czekoladowym

Rogaliki z kremem czekoladowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1 kg
  • mleko

    2 szklanki
  • drożdże

    15 dag
  • masło

    25 dag
  • cukier

    1 szklanka
  • żółtka

    10 sztuk
  • krem czekoladowy

    1 słoik
  • jajko

    1 do posmarowania
  • cukier puder

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Drożdże pokruszone mieszamy z łyżeczką cukru,2 łyżeczkami mąki w szklance ciepłego mleka.Odstawiamy do wyrośnięcia.Żółtka ubijamy z cukrem i szczyptą soli.Masło roztopić lekko ostudzone dodajemy do mąki oraz drożdże i resztę mleka.Wyrabiamy ciasto aż pojawią się pęcherzyki.Przykrywamy ściereczką i czekamy do wyrośnięcia.Następnie wałkujemy ciasto i kroimy w trójkąty.Na każdym trójkącie układamy łyżeczkę kremu czekoladowego i zwijamy rogaliki.Układamy na wysmarowanej blasze i odstawiamy do wyrośnięcia.Smarujemy roztrzepanym jajkiem ,pieczemy w 200 stopniach ok.30 minut.Posypujemy cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Betka

07.07.2012 08:28
pychotka;)

jeta72

09.08.2011 16:24
bardzo apetyczne

marta0906

16.12.2010 21:20
pyszne:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat