Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogaliki z kremem czekoladowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 kg
mleko 2 szklanki
drożdże 15 dag
masło 25 dag
cukier 1 szklanka
żółtko jajek 10 sztuk
krem czekoladowy 1 słoik
jajko 1 do posmarowania
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki z kremem czekoladowym

Drożdże pokruszone mieszamy z łyżeczką cukru,2 łyżeczkami mąki w szklance ciepłego mleka.Odstawiamy do wyrośnięcia.Żółtka ubijamy z cukrem i szczyptą soli.Masło roztopić lekko ostudzone dodajemy do mąki oraz drożdże i resztę mleka.Wyrabiamy ciasto aż pojawią się pęcherzyki.Przykrywamy ściereczką i czekamy do wyrośnięcia.Następnie wałkujemy ciasto i kroimy w trójkąty.Na każdym trójkącie układamy łyżeczkę kremu czekoladowego i zwijamy rogaliki.Układamy na wysmarowanej blasze i odstawiamy do wyrośnięcia.Smarujemy roztrzepanym jajkiem ,pieczemy w 200 stopniach ok.30 minut.Posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 07.07.2012 08:28
pychotka;)
jeta72 09.08.2011 16:24
bardzo apetyczne
marta0906 16.12.2010 21:20
pyszne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak