Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka duszona

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby 40 dag
wątróbka 50 dag
cebula
jajko ugotowane na twardo 3
masło 1 łyżka
olej 3 łyżki
Majeranek suszony Prymat 1/2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat
sól
pieprz
natka pietruszki 1/2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka duszona

Wątróbkę opłukać, osuszyć, pokroić na kawałki i obsmażyć na łyżce rozgrzanego oleju. Przełożyć do garnka, dodać masło, liść laurowy, majeranek, dusić pod przykryciem na małym ogniu. Umyte grzyby i obraną cebulę posiekać i usmażyć na pozostałym ogniu. Wymieszać z wątróbką. Przyprawić do smaku. Posypać natką i drobno pokrojonymi jajami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak