Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażone rydze

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rydze 40 dag
masło 3 łyżki
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Smażone rydze

Rydze oczyścić, opłukać, odciąć trzonki. Kapelusze smażyć na rozgrzanym maśle ok. 6 minut z każdej strony - najpierw stroną z blaszkami do góry. Gdy sok odparuje, a masło ma intensywnie pomarańczowy kolor, rydze są gotowe. Oprószyć je solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata113 02.09.2011 21:12
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak