Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki w occie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 1 kg
czosnek 4 ząbki
rozmaryn 4 gałązki
bazylia 1 pęczek
ocet 100 ml
oliwa 4 łyżki
kapary 1 łyżka
sól 1 łyżeczka
papryczka chili 4 strączki
Liść laurowy suszony Prymat 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki w occie

Pieczarki opłukać,czosnek obrać i pokroić w plasterki,bazylię i rozmaryn opłukać,w rondelku wymieszać ocet z oliwą,dodać do niego gałązki rozmarynu i bazylii ,czosnek i łyżeczkę soli,następnie 400 ml zimnej wody i zagotować ,gdy zalewa zacznie wrzeć włożyć do niej pieczarki i gotować przez 3 minuty,potem wyjąć pieczarki i włożyć do słoików ,dodać zioła,kapary i chili,marynatę znowu doprowadzić do wrzenia,zalać nią grzyby i zakręcić słoiki i odstawić na 2 dni .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena80 02.09.2011 22:19
superowy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak