Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta czerwona po niemiecku

2.0
(6)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta czerwona 800 gramów
cebula 2 sztuki
masło 3 łyżki
jabłka 2 sztuki
sok malinowy kieliszek
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
cukier do smaku
cytryna 1 sztuka
wino czerwone wytrawne 200 mililitrów

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta czerwona po niemiecku

Z kapusty musimy najpierw pousuwać grube nerwy. Następnie kapustę myjemy i cienko szatkujemy. Jabłka obieramy i kroimy na cząstki, cebulę w pół krążki. W głębokim naczyniu układamy warstwami kapustę, przekładając jabłkami, cebulą, jednocześnie posypując przyprawami, dodając kawałki masła. Całość zalewamy czerwonym winem wymieszanym z sokiem malinowym i sokiem z cytryny.

Dusimy na małym ogniu tylko pod przykryciem co chwilkę potrząsając garnkiem. Gotujemy do miękkości kapusty. 

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magical66 05.09.2011 19:44
super przepis
aginaa 03.09.2011 14:59
tez mi sie podoba
dana2 02.09.2011 21:13
fajna nazwa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak