Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
łopatka bez kości 0,5 kg
kapusta kiszona 300 gram
śmietana 12% mały kubek
sól, pieprz, Przyprawa uniwersalna kucharek. do smaku
cebule 2

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka

Mięso i cebulę przepuścić przez maszynkę i usmażyć na oleju. Ziemniaki i kapustę ugotować oddzielnie. Garnek posmarować tłuszczem i układać warstwami:ziemniaki pokrojone w plastry,mięso i kapustę,posypać przyprawami.Kolejna warstwa to znów ziemniaki itd.do wykończenia składników.Całą zapiekankę polać śmietaną i wodą z kapusty[pół szklanki]. Zapiec w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magical66 26.09.2010 11:04
bardzo lubię wszystkie zapiekanki
kotlet 25.09.2010 16:03
pyszności
iwona332 22.09.2010 23:19
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak