Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzyby po katalońsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby 50 dag
posiekane ząbki czosnku 5
oliwa 5 łyżek
masło 2 łyżki
sól
natka pietruszki 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Grzyby po katalońsku

Grzyby opłukać, osuszyć, odciąć trzonki. W posmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym ułożyć grzyby blaszkami do góry, skroić oliwą, posypać czosnkiem oraz natką. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, aż będą złotobrązowe ok. 30 min. Posolić przed podaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

parysek10 17.03.2012 17:49
A dla reszty: rydze i boczniaki.
parysek10 16.03.2012 18:47
Jak dla ciebie to tylko muchomory.
Henryka2 02.09.2011 20:42
No to kolejna książka w przedruku, widzę.Nawet alfabetycznie! Jeśli to jest Twój przepis, wyjaśnij, jakie grzyby należy użyć. Dokładnie, nazwą proszę!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak